Når man snakker om de nordiske språkene, er det norsk, dansk, svensk, islandsk og færøysk man snakker om. Selv om det finnes flere språk i Norden, som for eksempel samisk tilhører disse en annen språkfamilie, nemlig den uralske språkgruppen.
Forskjellene mellom norsk, dansk og svensk er ikke så store at man ikke forstår hverandre. Den største likeheten er mellom det danske og norske skriftsspråket, der det er få forskjeller. Dette er kanskje ikke så rart siden det norske skriftsspråket har blitt utviklet fra det danske. Mens det svenske skriftsspråket har større forskjeller, og ligner gjerne mer på hvordan man utttaler ordene på svensk.
Går man tilbake i tid, cirka 2000 år, hadde Skandinavia et felles talemål, dette ble kalt det urnordiske språket. For ca. 1300 år siden, ble dette språket splittet til fire forskjellige typer; Gammelnorsk, gammelsvensk, gammeldansk og gammelislandsk. Frem til i dag har disse språkene utviklet seg, men likevel er det kanskje ikke så rart at det ikke er store forskjeller?
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Fint, du har gjort det du er bedt om. Liv
Legg inn en kommentar